Gevulde knapzak biedt lekkers en vermaak

Door Liesbeth Spaansen

HENGELO – De steps zijn opvallend roze, hebben handremmen maar geen versnellingen. Ze zijn van Guido van der Horst en zijn vrouw Samantha van Team Up Events (TUE) en te huur bij Jansen & Jansen, beide in het Gelderse Hengelo. “De step is ideaal om met het hele gezin naar buiten te gaan”, vertelt Samantha, die en een route van tien kilometer en een korte route voor kinderen heeft uitgezet. “Zeker nu het weer beter wordt, willen mensen er op uit.”

Tijdens een etentje bij Marco Jansen in het eetcafé kwamen ze in gesprek over het dorp Hengelo en de mooie omgeving. En hoe leuk het zou zijn om met de step een route te kunnen rijden. Guido en Samantha bleken een evenementenbedrijf te hebben, gestart in 2005 in Noordwijk. Zij werkten lange tijd vanuit hun woonplaats Hillegom en sinds twee jaar vanuit hun nieuwe woonplaats Hengelo. “Ik wilde als er kinderen kwamen wel weer terug naar de omgeving van Warnsveld, waar mijn roots liggen”, lacht Samantha.
“Wij bieden sportieve buitenactiviteiten aan op het strand of in het bos, geschikt voor bedrijfs- of familiefeestjes, maar ook scholen”, vertelt Guido. “Schoolklassen komen elk jaar terug, met dezelfde docent maar met andere leerlingen.” Hij is sinds de verhuizing op het Kompaan College in Zutphen werkzaam als wiskundeleraar en roosterplanner. Samantha is als basisschoolleerkracht in de invalpool werkzaam. “Van donderdag tot en met zondag kunnen we bezig zijn met de sportieve activiteiten. Mooi werk, want je komt altijd vrolijke mensen tegen.”
Marco Jansen is, zeker in coronatijd, steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het gesprek met Guido en Samantha kreeg een vervolg. “We hebben nu een goede partner gevonden en we beginnen met de verhuur van steps.” Guido vertelt enthousiast: “Dat is wederzijds! En het steppen is geschikt van zeven jaar, tot … 77 jaar? Bovendien is het steppen heel goed te combineren met onze andere activiteiten.”
Guido en Samantha lieten Marco en Anniek, medewerkster van Eetcafé Jansen & Jansen, op een zonnige dag de tien kilometer steptour beleven. “Dat viel nog tegen”, bekennen Marco en Anniek. “Maar we hadden er ook flink het tempo in.” De route gaat over wegen, maar ook bospaadjes en is het beste te doen in een níet al te stevig tempo. Rond de twee en een half uur en de pauzes aanhouden, adviseert Samantha. Er zijn onderweg voldoende bankjes om even te rusten.
“Vóór de start kan worden genoten van koffie met iets lekkers”, vertelt Marco. “De knapzak wordt gevuld met drinken en lekkers voor op de pauzeplekken. Het arrangement kan worden uitgebreid met een afsluitende lunch of diner. Of een barbecue-arrangement, want als de verbouwing van de smederij achter de rug is, kan daar in de tuin worden gebarbecued.”
Fiësta de step is een route speciaal voor kinderen. “Heel geschikt voor een kinderpartijtje. Het feestje begint bij Jansen & Jansen met wat drinken. Daarna gaan de kinderen op pad met de step en krijgen ze een fotoroute en een rugzak met spelletjes mee. Ik kan ook als instructeur mee”, vertelt Samantha. “Terug bij Jansen & Jansen kunnen de kinderen eten.”

Via het eetcafé kunnen vanaf heden elke woensdag tot en met zondag de steps van TUE worden gehuurd, een bijbehorende routekaart en een gevulde knapzak. Anniek heeft verschillende arrangementen samengesteld. Reserveren kan telefonisch of via mail bij Jansen & Jansen.


0575-461478

info@eetcafejansenjansen.nl

De Arrangementen:

Steppen (route van 10 km)

Start bij ons eetcafé aan de Spalstraat 1 in Hengelo Gelderland.

Bij de activiteit steppen wordt een mooie tocht door het landelijke gebied van Hengelo gemaakt. Ga sportief aan de slag tijdens een dagje steppen, een leuke activiteit voor jong & oud! Door je eigen tempo aan te houden is het voor iedereen goed vol te houden.

De stepactiviteit is mooi uitgewerkt om de juiste route te volgen.

Maximaal 12 personen.

  • Prijs €7,50 p.p.

(losse verhuur van de steppen)

  • Prijs €10,- p.p.

(Inclusief flesje water en wat lekkers voor onderweg)

  • Prijs €15,- p.p.

(inclusief ontvangst met koffie/thee en een heerlijke punt appeltaart en voor onderweg een flesje water en wat lekkers)

Huren van de stepjes gaat als volgt:

Stuur ons een mail naar info@eetcafejansenjansen.nl of bel ons via 0575-461478

(Geef aan welk tijdsblok je wenst, de datum en met het aantal personen dat je wilt komen)

Tijdsblokken voor het reserveren:

10.00 uur tot 12.30 uur

13.00 uur tot 15.50 uur

16.00 uur tot 18.30 uur

Onze borg bij de verhuur is €50,-

Wij denken graag met jullie mee voor een verdere invulling van deze leuke dag om hem samen af te sluiten met bijvoorbeeld een lunch of diner arrangement!

Op www.teamupevents.nl vind je nog meer leuke activiteiten.

Kinderfeestje – bedrijfsuitje – familiedag – schooluitje – teambuilding