NEEM EENS EEN KIJKJE BIJ ONS BINNEN

Wij zijn een team gepassioneerde vakmensen die graag voor u klaar staat!

Wij zijn een team gepassioneerde vakmensen die graag voor u klaar staat!
In het centrum van Hengelo (Gld), midden in het fraaie landschap van de Achterhoek, is eetcafé Jansen & Jansen gevestigd. Vanaf mei 2014 verwennen wij met ons team, hier onze gasten in het gemoedelijke en sfeervolle eetcafé.
Bij ons staan gastvrijheid en gezelligheid voorop. Aan de authentieke stamtafel kan geproost worden op een feestelijke gelegenheid of genoten worden van een kopje koffie. De houten vloer, gezellige hoekjes, de bar. Het hele interieur draagt bij aan de Achterhoekse ambiance. Deze sfeer wordt op het deels overdekte terras voortgezet, waar je heerlijk kunt vertoeven onder het genot van een drankje of hapje, wat te bespreken of vieren.
”We maken het liefst gebruik van de producten uit de directe omgeving. Ons boerenbrood komt van bakkerij Hengelo dat wij zelf afbakken zodat het super vers op tafel staat. Onze heerlijke bonbons, komen van Magdalena uit Vierakker. We hebben dagverse vis van vishandel Wennekes. Ons ijs komt van IJsboerderij ’t Dommerholt. We zijn geen sterrenrestaurant maar we koken alleen met verse producten en dat komt de smaak natuurlijk ten goede!”

RICHARD JANSEN

Inmiddels geniet Richard Jansen van zijn welverdiende pensioen. Aanvankelijk runde Marco Jansen het geheel hier samen met zijn vader Richard. De twee begonnen in 2014 met eetcafé Jansen & Jansen. In 2018 kwam daar café de Jongens bij. In het verleden timmerden vader en zoon Jansen al aan de weg met eetcafé de Groes in Zelhem. Hun Hengelose eetcafé werd door vakblad Misset Horeca al uitgeroepen tot ‘beste (eet)café van Gelderland’. Nu in 2022 komt daar Bistro de Smederij bij, waar Richard nu volop mee helpt met de ontwikkelingen hiervan.

MARCO JANSEN

”We merken dat mensen uit de buurt blij zijn met een mooi eetcafé in het dorp. Die waardering ervaren we goed. Iedereen is altijd welkom. Of je nu op de klompen binnen komt of directeur bent maakt niet uit.”
Samen met zijn vader Richard runt Marco sinds 2014 het eetcafé. Mijn vader is dit jaar (2021) met zijn welverdiende pensioen gegaan. Het eetcafé is niet meer uit de Hengelose Spalstraat weg te denken. Mensen komen overal vandaan, je merkt dat het balletje het dorp is uitgerold en ook de toeristen die hier in de zomer komen, krijgen we heel enthousiaste reacties. Dat we dit met ons team neerzetten, daar zijn we best wel trots op.